Log in

Premieră Mondială la Sighişoara

Compozitorul şi clarinetistul Aurelian Băcan a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în cadrul concertului „Enescu şi România” din programul Academiei Sighişoara va prezenta o piesă în primă audiţie mondială pe care a compus-o special pentru acest eveniment.

      În piesa lui Aurelian Băcan, aşa cum spune compozitorul „este vorba despre cosmos, în general, trei scene care ilustrează ceva din univers. Prima parte se numeşte „Cybernetic Oblivion”, a doua „Among the sea of stars” şi a treia „Space Battle”. Numele deja te duce într-o anumită zonă a imaginaţiei (…)” 

      Compoziţia sa „Scene cosmice pentru clarinet, violoncel şi harpă”  va fi interpretată de Aurelian Băcan la clarinet alături de Stephane Giampellegrin la violoncel şi Marie Trottmann la harpă, în premieră mondială în data de 4 august, de la ora 20.00, în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara, unde se ţin majoritatea concertelor din programul Academiei. 

      „Pentru mine e o mare bucurie să vin aici, nu ca student, ci pentru concerte, e al treilea an, sunt oameni frumoşi, muzicieni extraordinari, e o familie”, a declarat Aurelian Băcan despre Academia Sighişoara

 

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareSâmbătă, 06 August 2016 08:44
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C