Log in

Trei olimpiade la Târgu Mureş

În această perioadă se desfăşoară, în Târgu Mureş, trei concursuri naţionale: olimpiada naţională de biologie, azi (luni, n.r.) vom avea festivitatea de deschidere a olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru liceu, iar mâine se va deschide Olimpiada de Religie în limba maghiară. Aceste 3 concursuri sigur ne onorează pentru că este pentru prima dată când judeţul Mureş este gazda a trei concursuri naţionale, dar ne şi obligă, evident, din punct de vedere organizatoric şi din punct de vedere al partenerilor pe care a trebuit să-i activăm în vederea derulării, în cele mai bune condiţiuni, a acestor 3 concursuri naţionale. Numărul de participanţi depăşeşte 800. Mă refer la elevi şi peste 200 de cadre didactice care însoţesc elevii respectiv sunt membri ai comisiilor centrale de derulare a acestor concursuri”, a declarat Ştefan Someşan, citat de Agerpres.

Potrivit şefului ISJ Mureş, cele trei olimpiade au beneficiat de ajutorul multor sponsori, printre care şi Primăria Târgu Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, care au contribuit cu sume importante, iar pe lângă facilităţile legate de participare la competiţiile pe discipline, copiii sunt cazaţi la hoteluri, nu în internatele şcolare, şi vor beneficia inclusiv de excursii.

Avem foarte mulţi sponsori şi colaboratori, suma la care ne-am ridicat cu ajutorul sponsorilor, a fost de peste două miliarde de lei vechi. Mai ales concursul de limba şi literatura română a fost foarte bine sprijinit de agenţii economici din judeţ, dar şi concursul de biologie, unde sponsorul principal a fost UMF Târgu Mureş, care este partenerul principal. Astfel, cele câteva zile petrecute de copiii concurenţi în judeţul Mureş va reprezenta pentru ei nu numai un concurs, va reprezenta şi o perioadă de petrecere a timpului liber, pentru că în calendarul de derulare al acestor zile am prevăzut şi activităţile educative, activităţi turistice de petrecere a timpului liber pentru candidaţi”, a precizat Someşan.

Şeful ISJ Mureş a precizat că în această perioadă peste 200 de elevi din judeţul Mureş participă, în diverse locuri din ţară, la concursurile naţionale organizate în alte centre, inclusiv în Bucureşti.

 

 

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareLuni, 06 Aprilie 2015 21:13
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C