Log in

Ionel Gavrilă este noul viceprimar şi primar interimar al Sighişoarei

Ionel Gavrilă este noul viceprimar şi primar interimar al Sighişoarei. foto Vasile Luca Ionel Gavrilă este noul viceprimar şi primar interimar al Sighişoarei. foto Vasile Luca

În şedinţa extraordinară de azi 26 mai, consilierul PNL Ionel Gavrilă, a obţinut cele 10 voturi din 19 de care avea nevoie, pentru a ajunge viceprimar.

Au mai fost propuşi pentru această funcţie consilierii: Adrian Bontea din partea PSD care a adunat doar 5 voturi şi Claudiu Pop de la UIPS care a primit 4 voturi.

Ionel Gavrilă a ajuns să fie ales viceprimar după votul consilierilor de azi în urma demisiei depuse vineri de Dan Eugen Bândea.

După vot Ionel Gavrilă a devenit noul viceprimar al Sighişoarei, el preluând automat şi interimatul funcţiei de primar. El a mulţumit pentru încrederea acordată şi a promis că va fi „foarte lucrativ” atât în Consiliul local cât şi cu personalul din aparatul primăriei. El a multumit colegului de partid Dan Eugen Bândea care „s-a chinuit foarte mult după cele întâmplate în primărie” şi a anunţat o primă şedinţă cu şefii de birouri şi servicii.

De mâine vom fi împreună, voi ţine o mică şedinţă cu şefii de birouri, pentru a le explica ceea ce vreau să fac. Preiau acest mandat de la fostul viceprimar cu proiectele existente, conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat, iar dacă vor fi anumite rectificări de buget sau alte chestiuni, le facem înainte de a face şedinţa în plen. Probabil că vor exista asemenea cazuri şi vă promit că voi duce la bun sfârşit tot ce se poate. E foarte greu pentru mine, vă spun foarte sincer, deoarece voi avea un mandat restrictiv, care durează maxim 11 luni. Este o situaţie dificilă în contextul în care nu avem primar, dar cu ceilaţi colegi, atât din executiv cât şi din Consiliul Local o să fim lucrativi în aşa fel încât să ducem la bun sfârşit toate lucrările şi proiectele care ne aşteaptă. Contează să slujim cetăţenii din Sighişoara, să avem o altă atitudine faţă de ce a fost în ultimii ani şi împreună cu Consiliul Local şi aparatul administrativ să putem face faţă la ceea ce ne aşteaptă. Cu votul dumneavoastră de azi să dea Dumnezeu să ne fie mai bine, să creem noi bine pentru cetăţeni”, a declarat Ionel Gavrilă.

Mandatul lui Gavrilă va dura cca un an până în iunie 2016 când sunt programate alegerile locale pentru funcţia de primar şi va fi ales un nou Consiliu Local.

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareMiercuri, 27 Mai 2015 14:56

2 comentarii

 • Dan Todea
  Dan Todea Miercuri, 27 Mai 2015 15:31 Link la comentariu Raportează

  Carmen Pulca: Conform legilor în vigoare, „în lipsa Primarului (şi Sighişoara nu are în acest moment, pentru că Instituţia Prefectului l-a demis şi nu va avea se pare până în iunie 2016), viceprimarii îşi coordonează domeniile independent, iar atribuţiile Primarului, respectiv conducerea operativă a instituţiei, semnarea actelor administrative pentru şi în numele acestuia se preiau de către viceprimarul desemnat.”

  INTERIMÁR, -Ă adj. Care exercită o funcție, care funcționează pe timp limitat până la întoarcerea sau la alegerea titularului; provizoriu, temporar. [Cf. fr. intérimaire].

 • Carmen
  Carmen Miercuri, 27 Mai 2015 05:44 Link la comentariu Raportează

  De unde ati scos ideea cu " automat va prelua si prerogativele de prinar"?Este o poveste pentru copii, expresua unui joc orchestrat de oameni care au cunostinte putine si interese multe.E nevoie de un ordinde prefect care sa fie motivat legal, care ca orice act poate fi contestat iar in acest caz subt sufuciente si solide argunente juridice.
  Nu poti pune un om de pe strada in fruntea unei institutii, fie el si consilier fara servici. Fostul viceprimar macar era de doi ani jumatatea acolo si avea habar cat de cat - nu orea mukt dupa cum s-a vaxut dar totusi - ce se intampla in administratie.

Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

 • 24 Mar 2016 6°C -3°C
 • 25 Mar 2016 8°C -4°C